TOP termékek
Termékajánló

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

ÁSZF

A jelen ÁSZF tartalmazza a Freya Natúrkozmetikumok (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

 

A WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐJÉNEK (TOVÁBBIAKBAN SZOLGÁLTATÓ) ADATAI:

Név: Mihók Noémi e.v.

Székhely: 8122 Csősz, Dózsa György utca 21.

Nyilvántartási szám: 43059088

Adószám: 67063554-1-27

Bankszámlaszám: 12100011-17796479-00000000 Gránit bank (Kedvezményezett: Mihók Noémi)

Honlap, webáruház: www.freyaszappan.hu

Telefon: 70 / 272-2212

e-mail cím: info@freyaszappan.hu vagy a freyaszappan@gmail.com

 

SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE, MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK:

Natúrkozmetikumokat, natúrkozmetikai alapanyagokat, eszközöket, csomagolóanyagokat vásárolhat.

A megjelenített termékek kizárólag online, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nem tartalmazzák a törvényben előírt áfát (alanyi mentes), nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

RENDELÉSI INFORMÁCIÓK:

A vásárlás nem kötött regisztrációhoz, de a szállításhoz és számlázáshoz szükséges adatokat meg kell adni. (név, cím, e-mail cím, telefonszám)

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9.00-18.00 óráig, melyről egy automatikus e-mailt kap. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására.

Minden esetben e-mailben visszaigazoljuk, hogy mikor tudjuk teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 3-5 munkanap, szappankészítéshez eszközök esetében egyedi, melyet mindig közlünk.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az Eladó a vevőt erről tájékoztatja és az esetlegesen előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 8 napon belül.

A szabadságot a weblapon előre jelezzük. Ezen idő alatt megrendelést fogadunk, melyet a szabadság után beérkezési sorrendben teljesítünk.

A megjelenített képek illusztrációk, attól a termék eltérhet.

 

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS, INFORMÁCIÓK, DÍJAK:

A csomagküldést az MPL végzi házhoz, Postaautomatába vagy PostaPontra. 

Utánvét esetén a vásárló a megrendelt áru ellenértékét és a szállítási költséget a csomag átvételekor fizeti a futárnak.

Kozmetikumokra 10.000 Ft feletti vásárlásnál Magyarországra ingyenes a szállítás. Csomagolási költséget nem számítunk fel.

Előre utaláskor a számla ellenértékét a rendelés visszaigazolása után egyenlíti ki számlaszámunkra. 

Az utaláshoz szükséges adatok:

Bankszámlaszám: 12100011-17796479-00000000 Gránit bank (Kedvezményezett: Mihók Noémi)

Más bankszámlájáról történő utalás esetén a megjegyzés rovatban kérem tüntessék fel a megrendelő nevét és a rendelésszámot!

 

SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS:

A megrendelt termékekre kellékszavatosságot vállalunk a szeletelőkre és a fóliahegesztőre pedig 1 év garanciát. A szavatossági jog alapján webáruházunk felelősséget vállal azért, hogy teljesítéskor – mind mennyiségileg, mind minőségileg – hibátlan terméket ad át a fogyasztónak/vásárlónak. Amennyiben a megrendelt áru hibás vagy a szállítás során megsérült, akkor azt díjmentesen kicseréljük. Ehhez kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot e-mail címünkön.  Ha a csere lehetőségét nem kívánja igénybe venni, az áru vételárát visszatérítjük Önnek.

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és a csomagoláson ill. a  termékeken esetlegesen észlelt sérülés (nagyobb szakadás, ázás, stb.) esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Reklamációját így tudjuk érdemben kezelni.

A termékek garanciális visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem veszünk át, azt minden esetben visszaküldjük a feladónak!

A natúrkozmetikai alapanyagok lejárati határideje bontatlan csomagolásra vonatkozik. Kérjük, hogy a kibontott termékeket tárolja a címkén feltüntetett körülmények között. A növényi olajokat, zsírokat tárolja eredeti, zárt csomagolásban, hűvös, de nem hideg, fénytől védett helyen. A többi alapanyagot is tárolja zárt csomagolásban, hűvös, nedvességtől védett helyen!

 

TULAJDONJOGI KIKÖTÉS:

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad. A téves, nem elfogadott rendelések során a terméket az „új” tulajdonos nevén készletbe vételezzük, és az újabb, sikeres értékesítést követően az új tulajdonosának kerül kifizetésre az ellenérték!

 

KRITIKÁK, VÉLEMÉNYEK:

A termékekhez felhasználóink kritikákat, illetve véleményeket fűzhetnek.

Hozzászólás és kritika írása csak regisztrált, bejelentkezett felhasználóink számára lehetséges. A kritikák előzetes moderációt követően kerülnek fel a termékhez. Az oda nem illő, vagy jó ízlést sértő kommentárokat töröljük.

 

KÍVÁNSÁGLISTA:

Azokat a termékeket, melyek megtetszettek Önnek, de nem szeretné őket azonnal megvásárolni, kívánságlistára teheti. Felhívjuk figyelmét, hogy kívánságlistába helyezett termékeket, rendszerünk nem foglalja le az Ön számára, így előfordulhat, hogy ugyanazt a terméket időközben egy másik vásárlónk megrendeli. A lista használata vásárlási kötelezettséget nem jelent.

 

KEDVEZMÉNYEK:

Ajándékutalvány
A webáruházban lehetőség van Ajándékutalványok vásárlására is. Amennyiben valakit szeretne megajándékozni a vásárlás örömével, de nem tud, vagy nem akar az ajándékozott helyett dönteni, válassza Ajándékutalványunkat.
Az Ajándékutalvány értéke Forintban értendő. Az ajándékutalványt akkor küldjük el a címzettnek e-mailben, amikor az utalvány összege számlánkra megérkezik.
Az utalvány korlátlan ideig használható fel.

 

HŰSÉGPONTRENDSZER:

Lehetősége van pontokat szerezni webáruházunkból történő 1-1 termék megvásárlásával, melyeket teljesült vásárláskor írunk jóvá. A kosár nyitásakor látható, hogy az adott vásárlásért mennyi hűségpont jár. Akciós termékekért és szállítási költségért nem szerezhető hűségpont. A pontokat webáruházunkban bármely következő vásárlásnál felhasználhatja, mely a végösszegből kerül levonásra. A kupon egyszer felhasználható és nem átruházható. A kuponkódot csak az arra a célra szolgáló mezőben lehet megadni a vásárlással egyidőben. A megjegyzés rovatba írt vagy az utólag e-mailen elküldött kuponkódokat sajnos nem tudjuk elfogadni! Ha nehézségei adódnak a kupon beváltással, kérjük, hogy még a rendelés elküldése előtt kérjen tőlünk segítséget. A kuponok érvényessége 1 év. A hűségpontok, kuponok nem válthatók készpénzre, kizárólag a webáruházban történő vásárlás értékéből vonhatók le kedvezményként.

 

ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSA:

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a Vásárló a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ezen elállási jog a kormányrendelet értelmében nem érvényesíthető higiéniai, kozmetikai termékekre, kivéve, ha a csomagolás sértetlen, vagyis még nem került használatba.

Az elállási jog szintén nem érvényesíthető a szappankészítő eszközökre (szeletelők, bombaprés, fóliahegesztő, öntőládák, ajakápoló tartók), mivel a kereskedő nem köteles olyan termékek feltétlen visszavételére, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó egyedi utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

 

ELÁLLÁSI JOG:

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási joggyakorlás időtartama az átvétel időpontjától számítandó.

Ha elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni az alábbi címre: (freyaszappan@gmail.com). Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károkat nem térítjük vissza! A termék visszaérkezését követően a Vásárló által megadott bankszámla számra 14 napon belül visszatérítjük a termék vételárát.

 

ELÁLLÁSI NYILATKOZATMINTA:

Alulírott (xy) a vásárlástól való elállási jogomat foganatosítani szeretném az alábbi termékekre:

Átvétel időpontja:

Vásárló neve:

Vásárló címe:

Bankszámlaszám a visszautaláshoz:

Kelt:

 

PANASZKEZELÉS (FOGYASZTÓI JOGVITA):

Felhívjuk Tisztelt Vásárlóink figyelmét, hogy panaszaik közlésére a freyaszappan@gmail.com elektronikus címen írásban van mód.

A panaszt 30 napon belül megvizsgáljuk és szükség szerint orvosoljuk. Ha a vásárló/fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontunkról haladéktalanul jegyzőkönyvet veszünk fel a jogszabályban előírt tartalmi elemekkel és annak egy másolati példányát elektronikusan eljuttatjuk és érdemben megválaszoljuk. A panasz elutasítása estén álláspontunkat kötelesek vagyunk megindokolni.

Amennyiben a fogyasztó a jogvita megoldásával nem ért egyet lehetőség van a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulni.

A békéltető testületek elérhetőségeiről a www.bekeltetes.hu oldalon tájékozódhat.

 

 

 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv., a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv., fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Korm. rendelet, 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Üzemeltető általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 

Csősz, 2017. július 17.

Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉS, ADATVÉDELEM:

Adatkezelő:

Cégnév: Mihók Noémi e.v.

Székhely: 8122 Csősz, Dózsa György utca 21.

Adószám: 67063554-1-27

E-mail: freyaszappan@gmail.com

Honlap, webáruház: www.freyaszappan.hu

Telefonos ügyfélszolgálat: 06-70-272-2212

A regisztrációkor és megrendeléskor megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve feliratkozás esetén hírlevél küldése céljából tároljuk. A megadott adatokat harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozó működik közre, pl. futárszolgálat. A szállítást végző partner cégek a tőlünk kapott adatokat semmilyen formában nem jogosultak harmadik fél részére továbbadni. Az adatokat kizárólag a csomag célba juttatására, sikertelen átvétel esetén a címzett értesítésére használják. A tárolt adatokhoz az ügyfélszolgálatunk és a logisztikát kiszolgáló munkatársaink férnek hozzá/kezelik. Az adatokat a webáruház fennállásáig tároljuk.

Hírlevelet kizárólag azoknak küldünk, akik feliratkoztak rá. Minden egyes kiküldött hírlevél tartalmaz leiratkozó linket is. Kizárólag a freyaszappan.hu-hoz kapcsolódó információkat továbbítjuk hírleveleinkben. Más cégek által szponzorált cikkeket, direkt marketing anyagokat semmilyen körülmények között nem küldünk.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá a megrendelés rögzítésével elfogadod cégünk általános szerződési és vásárlási feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Az adatkezelésre kizárólag a vállalkozó jogosult. A megadott adatokat fennállásunkig őrizzük. Az adatok megadása önkéntes alapon, az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges - megadandó adatok:

 • Név
 • E-mail cím
 • Telefonszám
 • Irányítószám
 • Település
 • Utca, házszám

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra:

 • Korábbi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
 • Regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok
 • Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok: név, e-mail cím

Hírlevélre a regisztrációkor vagy az erre kialakított űrlapon iratkozhatsz fel. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A megadott adatokat cégünk bizalmasan kezeli nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintva azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő hírlevél törlési igényt 2 munkanapon belül teljesítjük. Az általunk küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű. Aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal.

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A kezmuvesellato.hu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.

A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, meglátogatott oldalak listája, alap információk a böngészőhöz kapcsolódó számítógépről. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig kerül tárolásra.

Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat cégünk a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adataid törlését, módosítását bármikor kérheted írásban a kezmuvesellato@gmail.com e-mail címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 5 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Vonatkozó jogszabályok

 • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
 • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
 • 226/2003. (XII. 13.) kormány rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító kijelzés és hívásátirányítás szabályairól;
 • Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

Információk tulajdonjoga
a kezmuvesellato.hu webáruházat működtető céget illeti az oldalakon látható információkat. A kezmuvesellato.hu oldalainak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. A kezmuvesellato.hu oldal szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos a kezmuvesellato.hu oldalairól származó információk, cikkek engedély nélküli árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése! A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Jogorvoslat

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

 

A jelen adatkezelésitájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv., a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv., fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26) Korm. rendelet, 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Üzemeltető általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 

Csősz, 2018. 05.22.

Webáruház készítés